Afbeelding3.png

DE HOLISTIC DETECTIVE TRAINING

van Joost van de Loo

Duur               :       1 dag

Capaciteit      :       12 mensen

Taal                :        NL en ENG 

Dagindeling  :       ochtend: theorie  -  lunch  -  middag: praktijk                                       en reflectie

De Holistic Detective Training is een training waarbij de deelnemer zichzelf in onverwachte situaties ontmoetingen en plekken terecht laat komen. Door de opdrachten binnen de training leer je anders naar mensen en plekken te kijken. De training geeft de deelnemers tools om intuïtiever in het leven te staan, open te staan voor het onverwachte, daar flexibeler op in kunnen spelen en op een andere manier naar hun omgeving te kijken.

Tijdens de Holistic Detective Training zoeken de deelnemers naar een fictief figuur of ander verschijnsel dat hoogst onwaarschijnlijk, maar ook geweldig is om te vinden.
In deze zoektocht komen de deelnemers in allerlei onverwachte situaties, ontmoetingen en plekken terecht. Door de opdrachten binnen de training krijg je oog voor het wonderlijke in je omgeving en leer je om onderzoekend in te gaan op toevalligheden die je aandacht trekken. Het vak van Holistic Detective draait om de kunst van het intuïtief op avontuur gaan, in tegenstelling tot de traditionele detective, die vooral vertrouwt op de ratio en de logica. De Holistic Detective Training traint het vermogen en de moed om af te wijken van vooropgezette doelstellingen.

 

De deelnemers leren te reflecteren op hun eigen intuïtie, gedachten en gevoelens, toevalligheden te volgen en onderweg onbekende mensen aan te spreken.

Aan het eind van de dag krijgen ze een Holistic Detective Certificaat.

Voor bedrijven en instellingen die hun medewerkers willen trainen in hoe je toeval meer haar werk kunt laten doen en hoe je anders naar dingen kunt kijken waardoor je eerder oplossingen ziet dan problemen. 

THEMA :   serendipiteit – nieuwsgierigheid – intuïtie – contact  

VORM  :   1 daagse training – interactief – informeel

DOEL   :    fantasie ontwikkeling – buiten de kaders denken – nieuwe                    mogelijkheden zien – beter leren kijken en luisteren naar jezelf en de ander – toeval genereren – contact maken 

DEELNEMERS OVER DE HOLISTIC DETECTIVE TRAINING

Danae Bodewes, onderzoeker bij Fontys Lectoraat Business Entrepreneurship:

‘Een artistieke masterclass nieuwsgierigheid. Na twee uur op pad te zijn geweest was er veel te vertellen. Iedereen deelde zijn persoonlijke ervaringen: de leuke verassingen, maar ook de confrontaties met henzelf. Zo leerde ik dat ik nog teveel vanuit mijn gezond verstand redeneer en dingen nog meer aan het toeval mag overlaten. Een mooie uitdaging.’

‘Het was interessant en geruststellend om te merken dat iedereen ongeacht leeftijd of beroep het spannend vond om wildvreemden aan te spreken en hulp te vragen bij het zoeken naar een fictief persoon. Holistic detective zijn inspireert je om je schaamte te overwinnen door eerst te vragen wat je wilt weten en dan te merken dat anderen je graag helpen, zeker als ze merken dat jij oprecht vrolijk wordt van wat je zoekt.’

‘Nieuwsgierigheid is een belangrijk kenmerk van een holistic detective. Nieuwsgierigheid wordt door steeds meer bedrijven niet langer als een nice to have, maar als een need to have beschouwd. Nieuwsgierigheid draagt volgens nieuwsgierigheidsonderzoeker Francesca Gino (2018) bij aan onder andere:

  • betere besluitname door het voorkomen van de de confirmation bias (zoeken naar informatie die onze overtuigingen bevestigt).

  • meer innovatie en veranderingen op het werk.

  • betere teamprestaties en minder conflicten door oprechte interesse in elkaar en open communicatie.’

 

Joyce van der Mark, rechtspsycholoog:

‘Een inspirerende training. Na een avontuur vol bijzondere en waardevolle ontmoetingen mag ik mijzelf Holistic Detective noemen. Hoe tof is dat!’

 

Bram de Jaeger, mede eigenaar cultureel recruitement bureau DDJ&:

‘Spannendste training ooit!’

JA! HOUD ME OP DE HOOGTE VAN HEELAL BV
  • Black Facebook Icon
  • Black LinkedIn Icon