Bloos%201_edited.jpg

BLOOS

van Marte Boneschansker

Duur               :       35 minuten per verhaal

Capaciteit       :       9 bedden, 54 mensen per dag

Taal               :        NL

CORONA PROOF! 

BLOOS is een audio ervaring over intimiteit. Theatermaker Marte Boneschansker is op zoek gegaan naar de intieme, sensuele binnenwereld van vrouwen van jong tot oud. Het frustreert haar dat mainstream media seksualiteit wegzet als iets jongs, iets hetero's en iets wits. Hoe zit dat met de oudere generaties? Hoe zit dat met de verschillende seksuele geaardheden en culturele achtergronden? Voor BLOOS interviewde Marte een diverse groep vrouwen tussen de 10 en de 100 over intimiteit, verlangen en sensualiteit. Wanneer voelen zij zich een vrouw? Waar verlangen ze naar? Hoe maken ze contact met hun lichaam?

Gelegen in een eenpersoonsbed luister je naar één van deze vrouwen. De bedden bewegen, trillen, schudden en ademen. De verhalen worden zo gecombineerd met een fysieke ervaring. Ieder bed vertelt een ander verhaal en je kunt meerdere bedden achter elkaar bezoeken. BLOOS is lichamelijk, sensueel, open: een totaalervaring zonder gêne.


Marte: ‘BLOOS gaat over datgene waar we het niet over hebben. Over seksualiteit in het dagelijks leven, over sensuele pleziertjes zoals een hand in een zak met rijst of het eten van een groot stuk rood vlees. Over versieren, versierd worden, je aantrekkelijk voelen en ergens naar verlangen. En over de totale leeftijdloosheid van dit alles.’

Te boeken door bijvoorbeeld (congres)festivals of (voor langere tijd) in een bedrijf of instelling waar het bewustzijn over het vrouwelijk perspectief op intimiteit vergroot mag worden. 

THEMA :   intimiteit – vrouwen – sensualiteit – seksualiteit 

VORM  :   audioperformance – interactief – eenpersoons ervaring

DOEL   :   sensitiviteit – emancipatie – inzicht

DE PERS OVER BLOOS 

Theaterkrant - Mieke Zijlmans 

'Marte Boneschansker maakt kleine, intieme en vooral bijzondere voorstellingen.'

Lees hier de volledige recensie

Algemeen Dagblad - Annemiek Steenbekkers 

Audio performance BLOOS, voor degenen die de ander dichtbij durven laten komen'.

JA! HOUD ME OP DE HOOGTE VAN HEELAL BV
  • Black Facebook Icon
  • Black LinkedIn Icon